Ga naar de homepage
Skip Navigation LinksHome > Optometrie

Optometrie Spannet & Co

Optometrie

De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit om eventuele oogafwijkingen op te sporen. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts gericht doorverwezen. Voor het onderzoek door de optometrist is er geen verwijzing van uw huisarts nodig, maar steeds meer huisartsen sturen hun patiƫnten met oogproblemen naar een optometrist.

Er zijn optometristen die zich meer gespecialiseerd hebben in bepaalde onderwerpen binnen het vakgebied optometrie. Deze specialisaties zijn binoculair zien (het opsporen en verhelpen van samenwerkingsproblemen tussen de ogen), low vision (het aanmeten van hulpmiddelen voor slechtzienden), refractiechirurgie (het veranderen van de oogsterkte door middel van laseren of implantlenzen) en contactlenzen. Optometrie zal vanwege de wachtlijsten en de vergrijzing een steeds grotere rol in de oogzorg in Nederland gaan spelen. De OVN (Optometristen Vereniging Nederland) optometrist werkt in regionale verbanden nauw samen met opticiens, contactlensspecialisten, huisartsen, oogartsen en orthoptisten. Dit heeft als resultaat dat uw ogen sneller de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Meer informatie over Optometristen Regio Amstelland...

Kenmerken oogklachten

Uiteraard bent u voor een bril en/of contactlens aanmeting bij de optometrist op de juiste plaats. Maar ook in het geval van andere oogklachten. U moet dan bijvoorbeeld denken aan wazig zien, dubbelzien, lichtflitsen, zwarte vlekken en droge, rode, branderige of jeukende ogen. Als er in de familie oogziekten zoals glaucoom (hoge oogdruk) voorkomen, is het ook verstandig uw ogen te laten onderzoeken.

Oogmeetapparatuur