Ga naar de homepage
Skip Navigation LinksHome > Alles over Ogen

Alles over ogen

Spannet & Co heeft zorg voor uw oog

Als een van de weinige bedrijven in het westen van Amsterdam voeren wij desgewenst of noodzakelijkerwijs een optometrisch onderzoek uit. Een veilig idee omdat een oogmeting bij een gewone opticien geen uitsluitsel geeft over de gezondheidstoestand van het oog. Optometrist is een beschermd beroep, waarvoor een HBO opleiding van vier jaar is vereist. Indien wij afwijkingen constateren verwijzen wij u door naar huisarts of specialist.

De optometrist

De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit om eventuele oogafwijkingen op te sporen. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts gericht doorverwezen. Voor het onderzoek door de optometrist is er geen verwijzing van uw huisarts nodig, maar steeds meer huisartsen sturen hun patiƫnten met oogproblemen naar een optometrist.

Kenmerken oogklachten

Uiteraard bent u voor een bril en/of contactlens aanmeting bij de optometrist op de juiste plaats. Maar ook in het geval van andere oogklachten. U moet dan bijvoorbeeld denken aan wazig zien, dubbelzien, lichtflitsen, zwarte vlekken en droge, rode, branderige of jeukende ogen. Als er in de familie oogziekten zoals glaucoom (hoge oogdruk) voorkomen, is het ook verstandig uw ogen te laten onderzoeken.

Oogmeetapparatuur